Wijk bij Duurstede
De gemeente Wijk bij Duurstede heeft vanuit touristisch oogpunt veel te bieden. Schitterende dijken met prachtige kano-, fiets- en steproutes. Pittoreske en authentieke dorpjes als Cothen en Langbroek zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Geniet van de prachtige omgeving aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, de rust van de uitgestrekte weilanden en de schitterende boomgaarden. Van deze mooie omgeving kunt u te step of op de fiets genieten.
Met een kano kunt u het wijde sop kiezen. Opstappen in Wijk bij Duurstede en afmeren in een aanlegplaats in Cothen bij de kaasboerderij voor een gezonde picknick met uitsluitend producten uit de streek.


Grote-KerkWaaikse tocht
Begin tijd: 10:00 of 13:00 uur
Programma: Ontvangst koffie en thee met gebak in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Hierna een mooie wandeltocht door Wijk bij Duurstede, waarna u per step of fiets naar de kano- opstapplaats. Vervolgens gaat u met de stroom mee naar Cothen. Als afsluiting een step of fiets tochtje door het platteland naar Wijk bij Duurstede.
Tijdsduur: 4 uur
Prijs: € 35 pp  (minimaal 10 deelnemers)


Wijk-bij-Duurstede-KasteelWaaikse trap kastelen tocht
Begin tijd: 10:00 of 13:00 uur
Programma: Ontvangst koffie en thee met gebak in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Waar u op de fiets stapt om de mooie toeristische plekjes van Wijk bij Duurstede te bekijken. Tijdsduur: 2 uur of de hele dag.
Prijs: € 15,- pp